Microsoft heeft vandaag laten weten dat de Intune support voor “Android Enterprise fully managed devices” nu volledig beschikbaar is. Hiermee is het mogelijk om Android devices te deployen binnen bedrijven met meer controle op apps en data. 

Android Enterprise fully managed

Met een Android Enterprise fully managed configuratie in Intune is het mogelijk om verplichte apps te deployen, een startscherm te deployen en standaard apps te verwijderen. Ook is het mogelijk om toegang te blokkeren tot de Google Play Store voor niet goedgekeurde apps. Hiermee heb je eenvoudig de mogelijkheid om grip op de data te krijgen en het gebruik van de apps binnen een zakelijke omgeving.

De deployment werkt op basis van een aantal technieken waaronder Knox Mobile Enrollment, NFC, QR Code, Token Entry, en Zero Touch Enrollments.

Voor bedrijven is het tevens een mogelijkheid om verplicht in te stellen dat bedrijven een PIN moeten inzetten om een device te beschermen. Een voordeel van de “Enterprise fully managed” modus is dat de instellingen op een eenvoudige manier geconfigureerd kunnen worden vanuit het menu.

Google Play Store

Bedrijven hebben de mogelijkheid om aan te geven of de Google Play Store enkel zakelijke apps bevat. Ook is er een instelling waarmee gebruikers alsnog zelfs apps kunnen installeren. Uiteraard is dit afhankelijk van de situatie binnen het bedrijf. Microsoft heeft inmiddels ook een technisch artikel vrijgegeven.