Steeds meer bedrijven maken de overstap richting de cloud. Uiteraard zijn de cloud functionaliteiten enorm, toch zijn bedrijven terughoudend vanwege cliënt management. Microsoft heeft hiervoor een mooie oplossing, genaamd CO management. 

Bedrijven vinden het vaak lastig om de migratie uit te voeren naar de cloud. Soms zijn systemen als SCCM noodzakelijk of is het bedrijf nog niet klaar voor de cloud. Bedrijven managen Windows 10 dan in eerste instantie met SCCM en policies via Active Directory.

Echter is dit verre van flexibel. Vanaf de Windows 10 Fall Creators Update is het mogelijk om devices zowel via SCCM als Intune te laten managen. Hierdoor kan je zowel gebruik maken van de cloud als de mogelijkheden van een lokale configuratie.

Een groot voordeel hiervan is dat je de traditionele mogelijkheden kan blijven gebruiken welke worden toegepast vanuit SCCM en de AD. Daarnaast zijn ook de moderne features aanwezig welke vanuit Intune worden toegepast. Met Co-management is het mogelijk om via workloads van SCCM naar Intune te migreren, een veilige manier om de transitie naar de cloud zo vorm te geven.